Pakketten

 

Audioupdate.nl heeft 11 pakketten samengesteld om het voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zo ziet u precies wat u krijg voor uw budget. 

1: Front speakers. v.a. €249.-


Hierbij worden uw voorportieren voorzien van een basis demping, vervangen van voorspeakers welke geplaatst worden in custom pasringen.

2: Front & Rear speakers. v.a. €399.-


Hierbij worden uw voorportieren en achterportieren of panelen voorzien van een basis demping, vervangen van voorspeakersen achterspeakerswelke geplaatst worden in custom pasringen.

3: Front speakers + subwoofer. v.a. €549.-


Hierbij worden uw voorportieren voorzien van een basis demping, vervangen van voorspeakers welke worden geplaatst in custom pasringen, een actieve subwooferwelke wordt geplaatst in de kofferruimte.

4: Front & rear speakers + Subwoofer. v.a. €699.-


Hierbij worden uw voorportieren en achterportieren of panelen voorzien van een basis demping, vervangen van voorspeakers en achterspeakerswelke geplaatst worden in custom pasringen, en een actieve subwoofer welke wordt geplaatst in de kofferruimte.

5: Actieve Subwoofer. v.a. € 299.-


Hierbij wordt en in de kofferruimte een actieve subwoofergeplaatst ter aan/op vulling van de lage tonen.

6: Sound processor. v.a. € 399.-


Hierbij wordt er een 4 kanaals DSP sound processor gemonteerd, hierdoor wordt de aansturing van uw huidige speakers verbeterd, en er wordt een Dolby Surround gecreëerd door de processor.

7: Sound processor + Subwoofer. v.a. € 999.-


Hierbij wordt er een 5 kanaals DSP sound processor gemonteerd met een subwoofer welke (mits mogelijk) in de uitsparing van het reserve wiel past. Hierdoor wordt de aansturing van uw huidige speakers verbeterd met Dolby Surround en aangevuld met lage tonen door de subwoofer.

8: Front speakers met versterker. v.a. € 499.-


Hierbij worden uw voorportieren voorzien van een basis demping, vervangen van voorspeakers welke geplaatst worden in custom pasringen, deze worden aangestuurd door een 2 kanaals versterker.

9: Front & rear speakers met versterker. v.a. € 949.-


Hierbij worden uw voorportieren en achterportieren of panelen voorzien van een basis demping, vervangen van voorspeakers en achterspeakers welke geplaatst worden in custom pasringen en aangestuurd door een 4 kanaals versterker.

10: Front & rear speakers met versterker & subwoofer. v.a. €1249.-


Hierbij worden voorportieren en achterportieren of panelen voorzien van een basis demping, vervangen van voorspeakers en achterspeakers welke geplaatst worden in custom pasringen en aangestuurd door een 4 kanaals versterker, in de kofferruimte wordt er een actieve subwoofer geplaatst.

11: Auto merk specifieke audio update (Audi, BMW, Mercedes, MINI & Volkswagen)
v.a. € 275.- tot €1399.-


Hierbij wordt er gebruik gemaakt van vervangende speakers welke het exacte model hebben van de huidige speakers, deze update is verkrijgbaar met of zonder versterker.

 

Dempingsmateriaal

Het is u waarschijnlijk opgevallen dat er hier veel wordt gesproken over het gebruik van demping materiaal.

Bij iedere moderne auto wordt het plaatwerk van de portieren dunner gefabriceerd om de auto lichter te maken en zo dus ook schoner en groener. Dit heeft als gevolg dat de speaker in het portier een slechtere klank kast krijgt en hierdoor ook een slechter klankbeeld weergeeft in de auto. Door gebruik te maken van ontdreuning materiaal wordt uw plaatwerk massiever en creëren we hiermee een betere klankkast voor de deur speakers.

Silent Coat Demping

Dit merk demping materiaal is uitermate geschikt voor de toepassing zoals wij het willen gebruiken.

Dit materiaal is zeer flexibel waardoor het zich makkelijk laat verwerken en op maat laat maken, door de hoge kleefkracht is het uitermate geschikt om bij iedere weersinvloeden zijn werk te doen.

Silent Coat Sound Absorber.

De tweede stap bij het dempen van een auto is het monteren van een sound absorber.
Dit schuim wordt gemonteerd over het ontdreuning materiaal en heeft als functie dat het geluiden van buitenaf weert en het absorbeert reflectie van midden en hoge tonen van de speakers welke in die ruimte gemonteerd zitten.

Silent Coat Noise Isolator.

De laatste stap bij het dempen van een auto is het gebruik van een Noise Isolator. Bij een basis demping wordt er 1 vel (20x40cm) noise isolater per portier gemonteerd en verdeelt over de speaker en de binnen bekleding van het portier.

Voor speakers

In een goede audio opstelling wordt in de voorzijde van een auto altijd een componenten set gemonteerd, dit betekend dat er gekozen wordt voor losse componenten in de basis is dit een midrange speaker en een losse tweeter. Deze set kan worden gefilterd door een crossover filter of in een simpelere uitvoering door een in-line filter. Bij het gebruik van losse componenten heeft het als voordeel dat er een betere / mooiere klank verdeling gemaakt kan worden. Het klankbeeld wordt gemaakt omdat de tweeters hoog in de auto gemonteerd worden bijv. bij de afdek kapjes van de buitenspiegels in het deur portier of op de bovenkant van het dashboard onder de voorruit.
De midrange speaker wordt gemonteerd onder in het deur portier, nu komen de hoge tonen boven uit de auto en de mid / lage tonen onder uit de auto. Door dit te doen krijgt u een mooi verdeelt klankbeeld.
schermafbeelding-2016-12-23-om-15-34-30

Omdat audioupdate.nl streeft naar perfectie worden uw speakers (mits mogelijk) geplaatst in custom pasringen.
Als u achter uw deur bekleding zou kijken is de originele speaker in de meeste gevallen gemonteerd in een kunststof behuizing, dit is gedaan om meerdere redenen namelijk omdat uw raam achter de speaker langs gaat en als de speakers dieper in het portier zitten dan zou uw raam niet voldoende geopend kunnen worden en omdat de speaker dan ook niet in het vocht gemonteerd wordt wat in het portier komt door weersinvloeden.
Dit kunststof is zeer dun en licht in gewicht, maar door gebruik hiervan komt dit niet ten goede voor de klank en dus de opbrengst van de speaker.
Er zijn pasringen op de markt verkrijgbaar welke passend zijn gemaakt voor het portier van de auto en waar een universele speaker in gemonteerd kan worden, ook deze zijn gemaakt van een dun kunststof.
Dit is de reden dat mits mogelijk wij gebruik maken van een MDF plaatmateriaal waardoor er meer massa wordt gecreëerd en dit komt ten voordelen van de klank van de speaker.
Omdat onze pasringen in het demping materiaal gemonteerd worden wordt er een lucht dichte verbinding gemaakt met het portier zodat er geen valse lucht langs kan komen en wij het meeste rendement behalen uit uw nieuwe speakers.
img_0864

img_0891img_0870

Achter speakers

De achterspeakers worden gebruikt om een ruimtelijk effect te creëren in uw klankbeeld dat is ook de reden dat wij in de meeste gevallen adviseren om hier een coaxiaal speaker te monteren, een coaxiaal speaker is een 2 weg speaker waar de tweeter en de midrange speaker in 1 zitten. Deze speakers worden gemonteerd in de achterportieren, achterpanelen of in / naast een hoedenplank.
schermafbeelding-2016-12-23-om-15-34-42

(actieve) Subwoofer

Om een compleet klankbeeld te krijgen maken wij gebruik van een klankbalk een klankbalk moet in zijn geheel worden gevuld om de perfecte klank te krijgen, een simpel voorbeeld van een klankbalk is het hoog, het midden en het laag. Uw tweeters van de componenten set vullen het gebied hoog, de midrange deur speakers vullen het gebied midden en gedeeltelijk laag, om uw klankbalk compleet te maken is het dus raadzaam om een subwoofer te monteren.
Subwoofers zijn er in vele soorten en modellen, degene welke wij u in onze pakketten aanbieden bestaan uit compacte actieve modellen om zo de meeste ruimte te besparen maar toch het profijt te hebben van de lage klanken in uw auto.
Een actieve subwoofer is een compacte behuizing waar een subwoofer in geplaatst is en een versterker om deze subwoofer aan te sturen. In sommige gevallen is het mogelijk om een remote control aan te sluiten op de subwoofer om deze vanaf uw bestuurders stoel te kunnen regelen, wat als voordeel heeft dat u bij sommige muziek stukken juist net even wat meer of wat minder laag wilt beleven.
schermafbeelding-2016-12-23-om-15-37-46

Sound Processor

Een sound processor is een compacte versterker welke is uitgevoerd met een grote equalizer (instellingen voor Bass & tribale) om de aanwezige speakers een betere klank te laten weergeven. Deze processor wordt in het pakket zoals hier wordt aangeboden gemonteerd tussen uw radio en de aanwezige luispeakers. De versterker in deze processor heeft een vermogen van 40 watt, om u een beeld te scheppen hoeveel dit is neemt u als voorbeeld uw huidige audio systeem, als u het volume van uw systeem op vol vermogen zet dan hoort u op een basis systeem ongeveer een 20 watt. Ook zit er in de processor een mogelijkheid voor het creëren van een Dolby Surround waardoor u een nog betere beleving krijgt van uw muziek. Om u kort uit te leggen wat dit betekend is als volgt. Als u in uw auto zit dan zit u links in uw auto, uw tweeter links is dichter bij u dan de tweeter rechts, door het geluid van de rechter tweeter te versnellen en het geluid van de linker tweeter te vertragen komt het geluid tegelijkertijd bij uw gehoor aan waardoor het effect gecreëerd dat u zich middenin het muziekstuk bevind. Kortweg is een Sound Processor een versterker met veel instel mogelijkheden en een DSP waarmee uw huidig audio systeem een verbetering krijgt tot meer dan 70%. En uw beleving vele malen meer is.
Ook is het mogelijk om uw huidige speakers alsnog te vervangen en hier een sound processor op aan te sluiten, hiermee heeft u het maximale vermogen en klankbeeld. Onze sound processor heeft ook de mogelijkheid om te worden uitgevoerd met een subwoofer, deze zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en modellen.
schermafbeelding-2016-12-23-om-17-07-12